Трима американци стигнаха до полуфиналите на турнира от сериите АТП 250 в Хюстън. Младокът Ернесто Ескобедо поднесе голямата изненада, отстранявайки втория в схемата Джон Иснър след три тайбрека - 7:6(6), 6:7(6), 7:6(5) в мач, продължил над 3 часа.

Американска мощ или латинска техника на финалите в Хюстън?

"Нямам думи. Не мога да повярвам. Това беше много дълъг мач, три тайбрека. Просто продължих. Казах си, че ще се случи, просто трябва да продължа и да остана психически здрав", заяви Ескодеро, който преди тази седмица нямаше нито една победа на клей, но срещу Иснър демонстрира впечатляващ тенис.

Ескобедо влезе в основната схема с "уайлд кард", а на полуфиналите ще срещне бразилеца Томаш Белучи, който се върна от пробив пасив в третия сет, за да победи третия поставен Сам Куери с 6:4, 3:6, 6:3.

№1 в схемата Джак Сок стана първият тенисист с 20 победи през сезона, след като победи испанеца Фелисиано Лопес със 7:6(6), 1:6, 6:4. Сок е на полуфинал в Хюстън за трета поредна година, а в битка за финала ще срещне Стив Джонсън. Джонсън победи Фернандо Вердаско за първи път в кариерата си след комфортно 6:2, 6:4.

Това ще е трети мач между сънародниците през 2017 като Сок спечели първите два и води с 4:1 победи в съперничеството им.

Мачовете са тази вечер и ще бъдат излъчвани по Mtel Sport 1 от 21 часа.