Треньорът на Новак Джокович Мариан Войда разкри, че напоследък неговият възпитаник се захласва по имитирането на жени. Освен с титлата си от Откритото първенство на Австралия по тенис, сърбинът е популярен и с отличните си имитаторски умения, особено на своите колеги на корта.

„Новак имитира дори мен. Често се шегува с моя бекхенд. Ядосвам му се, но напоследък предпочита да имитира жени, особено Шарапова”, разкри наставникът на Новак Джокович.

„Новак е един от най-ярките таланти и очаквам в най-скоро време може да стане ракета номер едно при мъжете. Ако продължи да играе, както до сега, това може да стане още този сезон. Сега обаче ще трябва да направим така, че да спечелим още един турнир от Големия шлем. Сега Новак ще направи това още по-лесно, но ще трябва и да се постарае да продължи да играе на нивото, което показа”, сподели бившият капитан на националния отбор на Словакия за Купа Дейвис.

„Не знам дали приключи ерата Роджър Федерер, но позицията му се разклати. Не е ясно още дали швейцарецът ще остане непобедим или в края на сезона ще се появи нов лидер. Сега обаче е повратният момент за Роджър”, добави наставникът.