Най-известният чичо в тениса, Тони Надал, коментира скандалното поведение на Ник Кириос. Австралиецът влезе в поредния огромен скандал, след като бе дисквалифициран по време на мача си с Каспер Рууд в Рим. Кириос бе бесен от съдийско решение и използваше нецензурни думи като освен това запрати стол на корта. Веднага след това напусна пределите на комплекса и остави след себе си вълна от критики и коментари.

"Това е лошо за тениса и достигна нива, в които страда, нещо се разпада, това не е нормално. Видях кадрите и поведението му е болезнено", заяви Тони Надал, който е човекът в основата на огромните успехи на своя племенник.

Дни преди този инцидент пък Кириос разкритикува Рафа Надал като обяви, че испанецът не може да губи.

"Съчувствам му, но нещо не е както трябва, АТР му даде прекалено много гласност, той играе добре, но при друго поведение би могъл да вдъхновява до максимум, той трябва да направи усилие да се промени", смята Тони Надал.

"За него е трудно да поеме напрежението и трудността на конкуренцията, не прави нищо добро за спорта, в крайна сметка няма друга възможност освен да го накажат."

Кириос: Не понасям Джокович, има болна амбиция да бъде харесван