Настоящите тенис звезди почти винаги се изказват доста премерено за своите съперници. Не и Ник Кириос. Скандалният австралиецът даде много откровено интервю пред Бен Ротенбърг от New York Times, в което се изказа изключително негативно за две от великите имена в тениса - Новак Джокович и Рафаел Надал.

Абсолютно откровен, Кириос не спести нищо от мислите си за големите звезди като най-тежка бе оценката му за Джокович.

"Мисля, че той има болна амбиция да бъде харесван. Просто иска да бъде Федерер. Толкова много иска да бъде харесван, че не мога да го понасям. Неговото празнуване след победа е толкова странно. Той е нвероятен, шампион на спорта, един от най-великите, които някога ще видим. Мисля, че той ще изпревари Федерер по титли от Големия шлем. Но говорим за човек, който една година се оттегли от Аустрелиън Оупън, защото беше прекалено горещо. Колкото и титли да спечели от Големия шлем, никога няма да бъде най-великият за мен", заяви Кириос.

"Играл съм два пъти с него, съжалявам, но ако не можеш да ме победиш, не може да си най-великият на всички времена. Вижте колко тренирам аз и го сравнете...то е нула сравнено с него."

Относно останалите трима в "Голямата четворка", Федерер, Надал и Мъри, Кириос сподели: "За мен Федерер винаги ще бъде най-великият на всички времена. Това, което Рафа е направил също е плашещо. Но Новак ме влудява по лошия начин. Той винаги казва това, което мисли, че трябва да каже, а не това, което мисли наистина. Празнуването му ме убива. Всеки път като го видя...убива ме. Ако играя с него и го бия отново, ще направя празнуването му пред него...ще бъде смешно!"

Най-добри думи Кириос като че ли имаше за Анди Мъри, с когото е близък приятел. "Тъжен съм (за проблемите с контузии на Мъри б.р.). Наистина тъжен. Мисля, че статистиката му срещу Джокович е срамна. Мисля, че е много по-добър от Новак, играл съм и с двамата. Мисля, че Анди е по-добър на ретур, сервисът му е по-добър. Трябваше да е спечелил много повече титли от Големия шлем. Срещу Мъри не можеш да играеш слайс, той знае, че това е боклук. Но мисля, че Джокович не знае какво да прави (със слайса на съперника б.р.). Ако аз бях треньор на Мъри, щеше да има много повече титли от Големия шлем!"

Кириос се изказа негативно и за Надал, който според него не може да губи. По-рано през годината Матадора заяви, че Кириос "няма уважение" към съперниците. Това се случи след успеха на австралиеца над Надал в Акапулко.

"Той е моята пълна противоположност, буквално. Всеки път, когато го бия...когато той бие, е ок. Няма да каже нещо лошо, ще отдаде заслуженото на съперника. Но когато го биеш, започва, 'Той не уважава мен, феновете ми и не уважава играта'. Какво говориш? Буквално играх по този начин, когато те победих предишните пъти и нищо не се е променило. Когато ме победи в Рим преди няколко години, нищо не се промени. Бях същият човек. Не изглежда добре за теб, според мен. И после чичо Тони (Надал) излиза и казва 'Липсва му образование'. Човече, бил съм 12 години в училище, идиот такъв. Аз съм много образован. Разбирам, че си ядосан, че отново победих семейството ти."

Само че нито Джокович, нито Надал не е най-арогантният тенисист в тура според Кириос. Като такъв той определено друг испанец - Фернандо Вердаско.

"Вердаско ме побърква, човече. Този човек...дори не искам да говоря затова. Толкова ме отегчава, ядосвам се само като чувам това име. Той е най-арогантният човек изобщо. Не казва здрасти, мисли, че е толкова добър, мисли, че е подарък от Господ. Човече, бекхендът ти е доста средняшки и нека бъдем честни, ти просто удряш топката над мрежата."

"Такива хора ме подлудяват. Няма човечност, няма перспектива. 'Аз съм тук, толкова съм готин и съм невероятен, защото удрям топката над мрежата. Направи това за мен, направи онова за мен, няма да ти кажа здрасти, твърде важен съм'. Такива хора. Виждаш ли колко се ядосвам? Убива ме. Влудява ме."