Миналогодишният шампион Михаил Южни (Русия) отстъпи със 6:7(3), 4:6 на непоставения Янко Типсаревич (Сърбия) още в първия кръг на закрития турнир по тенис за мъже в Ротердам.

Поставеният под номер 4 руснак направи пробив в петия гейм, но Типсаревич също проби за изравняване в геймовете, а в последствие спечели тайбрека със 7:3. Михаил Южни допусна пробив още в първия гейм на втория сет и даде преднина на сърбина, която той не изпусна до края на мача.

"Въпреки, че последните седмици почти не играх, все още изпитвам приятните емоции от Австралия", заяви развълнуваният сърбин. Типсаревич отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, но не взе участие на турнира за Купа "Дейвис" поради стомашно заболяване.

"Беше ми много трудно физически, но се справих психически. Михаил има страхотна физическа сила и се стараех да го карам да се движи", допълни Типсаревич. Бившият световен номер 1 Хуан Карлос Фереро (Испания) също отпадна от турнира след загуба с 5:7, 1:6 от Теймураз Габашвили (Русия).

"Не играх по най-добрия начин и се чувствах малко бавен след проблемите ми със стомаха от вчера. Направих прекалено много грешки. Целта ми за този сезон е да се върна в топ 10", заяви Фереро, който е поставен под номер 7 в турнира и 20 в световната ранглиста. Непоставеният Иво Карлович (Хърватия) се наложи с 6:1, 6:2 над Оливие Рошю (Белгия) след силна игра и 12 аса.