Много тенисисти вече гледат към 2023 година. Остава много малко, докато официално приключи сезон 2022 в световния тенис, като в неделя завършва финалният мастърс в Торино, а през следващата седмица ще се изиграят финалите за Купа Дейвис.

Новият сезон ще стартира само след малко повече от месец, а на 16 януари 2023 ще дадем началото и на  Australian Open. Франсис Тиафо изпраща една забележителна година, в която успя да достигне до полуфиналите на  US Open, където бе елиминиран от световния номер 1 Карлос Алкарас.

Сега, американецът назова съвсем ясно своите цели за следващата година.  Той си пожела титла от „Шлема“ и силни изяви  в една голяма част от турнирите.

„Главната ми цел за 2023 година е да спечеля титла от големия шлем, но не само това. Важно е да бъда постоянен и да побеждавам редовно, за да се изкачвам още по-нагоре в ранглистата, защото имам големи амбиции за бъдещето. Както многократно вече казах, полуфиналът, който достигнах в Ню Йорк сякаш промени всичко за мен и ме накара да повярвам истински в себе си. Всичко зависи от мен оттук нататък и трябва да остана концентриран и готов за тежките предизвикателства. От съществено значение през 2023 е и да спечеля трофей. Имам само една титла в кариерата ми, а това е крайно недостатъчно. Не съм печелил надпревара от турнира в Делрай Бийч през 2018, така че ще гоня максимално силно представяне във всяка една седмица, когато съм на корта. Надявам се само да бъда здрав и ще дам всичко от себе си, за да имам една страхотна 2023 година“, каза Тиафо.