Телефоните, а вече и смартфоните са станали неизменна част от нашето ежедневие и трудно можем да си представим живота без тях. Това, което направи тенисистът Сергей Стаховски обаче надмина всичко, тъй като той използва своя телефон по време на мач на Ролан Гарос.

По време на мача на Стаховски с Ришар Гаске от първия кръг, съдията на стола Карлос Рамос отсъди удар на украинеца в аут. Тенисистът обаче бе убеден, че топката е докоснала линията и за да го докаже се обърна към модерните технологии. Стаховски бързо извади своя телефон и снима отпечатъка от топката за доказателство.

Тенисист на Ролан Гарос направи доказателствена снимка с телефона си заради спор със съдия

източник: Reuters

Както е известно, заради настилката на клей турнирите няма видео повторения, а при спорни положения съдията слиза от своя стол и сам вижда отпечатъка от топката.

101-ият в света първо опита да убеди съдията без видео доказателство, но напразно, след което вбесен снима отпечатъка и се закани, че ще се оплаче на главния съдия на турнира.

„Сега очаквам наказание. Така че ще се боря“, заяви украинецът след мача. Неговият телефон обаче не му помогна в самия двубой, който бе загубен с 1:6, 4:6, 3:6.

Гаске пък също коментира интересната ситуация със снисхождение. „Той е забавен тип. Разбира се, че е странно, но разбирам, че той бе ядосан.“