Себастиан Корда изпраща една много позитивна 2021 година. Американецът направи страхотно впечатление през този сезон, като той ще завърши натоварения си график с участие на финалите на следващото поколение в Милано. Младежкият мастърс започва утре, а Корда попадна в една група заедно с талантливия Лоренцо Музети, както и с направилия доста добро представяне на мастърса в Париж французин Юго Гастон.
 
Последният участник в тази група е аржентинецът Себастиан Баез.  Световният номер 39 ще се надява на силен резултат в последното си събитие за годината и той не скри своето задоволство от пробива си в топ 40 на световния тенис. Синът на бившия световен номер 2 - Петер Корда изрази своята огромна благодарност и признателност към баща си и допълни, че голяма част от успехите му  се дължат именно на него. 
 
„Доволен съм от сезона, който направих и това е едно добро начало за мен. Ще завърша сезона в топ 40 на света - нещо, което много тенисисти си мечтаят. Имам една добра основа за следващия сезон и искам да остана концентриран и спокоен. Истината е, че ако не е моят баща, трудно ще се справя. Той е непрекъснато до мен и ми помага с безценния си опит. Татко е видял достатъчно в тениса и живота, за да може да ми е голяма опора днес. Отивам в Милано с нагласата да играя добре и да се забавлявам, а след това ще се отдам на заслужена почивка. Амбициите ми за 2022 година са големи, като искам да продължа изкачването си в ранглистата“, коментира Корда.