Себастиан Корда продължава с добрите си изяви от началото на сезона. 20-годишният американец вече е част от четвъртфиналите на силния турнир в Хале, като по пътя си до тази фаза отстрани двама елитни тенисисти в лицето на Роберто Баутиста Агут и Кей Нишикори.

Световният номер 52, който  спечели първата си  ATP титла през настоящата година, като постигна това в Парма, сега се надява, че ще продължи със силните резултати преди наближаващия Уимбълдън.

„Постигнах 2 много значими победи за мен. Да се справя с играчи като Баутиста Агут и Нишикори само може да ми покаже, че съм на правия път. Смятам, че голяма роля за успехите ми напоследък е огромното спокойствие, с което играя. Няма от какво да се притеснявам, а просто правя това, което зависи от мен. Безценно е, когато е най-трудно, да запазиш ума си хладен и да не се поддаваш на емоции. Старая се да мисля на корта и да върша своята работа. Изобщо не си поставям конкретни цели, щастлив съм да бъда част от четвъртфиналите в Хале, защото турнирът е изключително престижен. Радвам се, че нещата ми се получават и единствено от мен зависи да следвам пътя си“, каза младият талант на световния тенис.