Тенис-маратонът на американеца Джон Иснър и французинът Никола Маю продължава с пълна скорост. Двамата изиграха най-дългия мач в историята, като завършиха след 11 часа и 5 минути игра 183 гейма, Иснър продължи във втория кръг на Уимбълдън.

Загубата на Никола Маю обаче се оказа, че не означава почивка за французина. Само няколко часа след двубоя с Иснър, Маю отново излезе на кортовете на Уимбълдън. Той влезе в мач на двойки с партньора си Арно Клеман. Двамата се изправиха срещу представителите на домакините Колин Флеминг и Кенет Скупски и играха до тъмно. Все пак умората си каза думата и в първия сет Флеминг и Скупски бяха малко по-добри и спечелиха след тайбрек 7:6. Заради тъмнината обаче двубоят бе спрян при този резултат и ще продължи утре.

Американецът Джон Иснър също тепърва ще има много работа на кортовете на Уимбълдън. Още със старта на утрешния ден Иснър ще се изправи на сингъл срещу холандеца Тиемо Де Бекер. Мачът ще е на 5 корт. Срещата е от втория кръг на турнира. Освен това Джон Иснър трябва да изиграе и мачът си от първия кръг на двойки. Той и неговият партньор Сам Куери ще играят срещу Михал Пржисезни (Полша)/Дуди Села (Израел). Според специалистите обаче има огромна вероятност Иснър да се откаже от двубоя на двойки, въпреки че заедно с Куери е поставен под номер 13 в схемата.

Мачовете на Иснър и Маю на двойки задължително трябва да се изиграят, тъй като блокират схемата на турнира.