Специализираното предаване за тенис по Евроспорт „Гейм, Сет и Матс“ се е превърнало в култ за феновете на спорта по целия свят. Те обаче трябва да се лишат от коментарите на Матс Виландер по време на Аустрелиън Оупън.

Причината: тенис легендата и настоящ телевизионен коментатор е в клиника в Мелбърн заради вътрешен кръвоизлив.

На своята Фейсбук-страницата, мениджмънтът на Виландер съобщи: „Късно вечерта в събота Матс е припаднал в своя апартамент. Той трябваше да бъде заведен в болницата в Мелбърн.“

Шведът, който е трикратен шампион от Откритото първенство на Австралия, е претърпял бъбречна криза и е получил вътрешни кръвоизливи. Едва във вторник сутринта лекарите са успели да спрат кръвоизливите.

Евроспорт също потвърди инцидента. „Матс Виландер е сериозно наранен в Австралия, лежи в болница. Заради това в момента той не може да води своето предаване“, сподели говорителката на телевизията Хайке Грунер. „Ако всичко върви добре, Матс ще се появи отново на малкия екран още по време на Аустрелиън Оупън.“

Виландер има седем титли от Големия шлем. В края на 80-те години шведът бе номер 1 в света в продължение на 20 седмици. По време на Ролан Гарос през 1995 година той даде положителна проба за кокаин, а година по-късно прекрати кариерата си.