Легендата на световния тенис Мартина Навратилова се изказа изключително ласкаво за световния номер 4 Стефанос Циципас. Според американката гъркът ще е следващият  голям шампион, който тепърва ще спечели много титли от „Големия шлем“.

Носителката на 18 трофея  от „шлема“ вярва, че бъдещето пред финалиста от Ролан Гарос е светло  и в близките години няма кой да го спре.

„След отказването на тримата големи всичко ще се промени. Когато Рафа, Роджър и Новак спрат с тениса останалите ще получат огромен шанс. Мисля, че тогава дори битката ще стане още по-оспорвана и всеки ще иска големите отличия. Ясно е, че към настоящия момент трудно някой може да се противопостави на Джокович, но определено бъдещето принадлежи на Стефанос Циципас. Това е моето мнение и считам, че той ще става все по-добър", започна тя.

"Медведев също не бива да бъде отписван, но аз съм очарована от гръцкия тенисист и показаното от него  най-вече на Ролан Гарос. Циципас разполага с огромен потенциал и ако го развие, може да  постигне това, което прави Новак в момента“, сподели Навратилова.