Бившият австрийски тенисист Хорст Скоф, който има четири титли oт турнирите на АТП в кариерата си и достигна до номер 18 в световната ранглиста през 1990 година, почина на 39-годишна възраст от сърдечен удар.

Скоф е получил сърдечен удар по време на бизнес визита в Хамбург, но рани по лицето му са усъмнили полицията и е започвало разследване за тяхното появяване.

„Не е задължително раните да са от падането, когато вероятно е получил сърдечен удар”, заяви приятелят на бившия тенисист Арно Пукхофер.

Според Пукхофер, Скоф се е борил с високото си тегло, натрупано след оттеглянето от професионалния спорт през 1995 година. През последните 19 месеца от живота си Скоф е тренирал деца в тенис академия.

Най-доброто постижение на австриеца е 18-то му място в света, а в кариерата си на сингъл е записал 228 победи и 203 загуби. Скоф помогна на Австрия да достигне до полуфиналите за Купа Дейвис преди 18 години, заедно с партньора си Томас Мустер.

„Трудно е да се възприеме кончината на един толкова млад човек. Той ми помагаше и ме мотивираше през цялата ми кариера”, заяви Мустер.