Съвсем наскоро Матео Беретини си осигури участие във финалния турнир на ATP. За първа година финалите на осемте най-добри ще се проведат в Италия, а финалистът от Уимбълдън няма търпение да играе пред родна публика.

Преди това обаче, Матео има още работа за вършене, тъй като към момента италианецът продължава своето участие в надпреварата във Виена. По-късно днес, световният номер 7 ще се изправи в мач за влизане на четвъртфиналите срещу грузинеца Николос Басилашвили, който игра финал на Индиън Уелс. През следващата седмица пък, 25-годишният тенисист ще играе и на Мастърса в Париж.

Все пак Беретини не скри своето вълнение от факта, че се класира за втори път сред осемте най-добри, като допълни, че е изключително щастлив от възможността да играе пред италианските фенове в толкова голям и престижен турнир.

„Това, което постигнах е уникално. Исках го много силно, защото сега ще имам огромното щастие да играя пред родна публика. Нямам нищо против Лондон, вече един път бях на финали, но сега ще е далеч по-различно. В Торино ще е нещо страхотно и съм сигурен, че ще получа голяма подкрепа от хората. Щастлив съм и всеки на мое място би бил, след като знае, че ще играе пред своите фенове в безспорно най-големия турнир, след тези от Шлема. Ще бъде вълнуващо, а аз максимално ще се насладя на момента“, каза Беретини.