Стефанос Циципас започна по доста добър начин 2021 година. Победата му срещу Рафаел Надал в 1/4-финалите на Australian Open, ще се помни още дълго, заради невероятния обрат, който направи гръцкият тенисист. Въпреки допуснатото поражение от Даниил Медведев на 1/2-финалите, Циципас се надява на силно представяне в Ротердам.

Гъркът открива своето участие в надпреварата тази вечер, с мач срещу представителя на Беларус Егор Герасимов. И макар че шестият в света желае да постигне много успехи в тениса, той е твърдо решен да помогне и на брат си в неговото развитие.

Стефанос Циципас и Петрос Циципас вече играха при двойките на няколко пъти, а шампионът от финалите на ATP през 2019 година призна, че е дал обещание на своя брат, през този сезон да си партнират и да участват заедно в колкото се може повече турнири.

„Изцяло съм концентриран върху кариерата си на сингъл, но през тази година ще добавя и една новост. Желая да помогна на брат ми да се развие като тенисист и да израсне и смятам, че можем да постигнем добри неща. Обещах му, че през целия сезон ще играем в двойковите надпревари, но правя това единствено заради него. Двойките никога не са били приоритет за мен, но сега ще опитам и там да вложа нещо от себе си. Вярвам, че с Петрос ще бъдем добър тандем и можем да се учим един от друг. Пак подчертавам, няма да играя в двойка с никой друг, това мое решение важи само за тази година и постъпвам по този начин, само и единствено заради моя брат“, каза Циципас.