Първите четирима тенисисти в световната ранглиста се класираха за полуфиналите на Синсинати Мастърс. През последните 25 години в турнирите на Асоциацията на тенисистите-професионалисти само 13 пъти четиримата най-добри тенисисти в света са играли на полуфиналите на един турнир.

Водачът в световната ранглиста Роджър Федерер ще играе на полуфиналите с номер 2 - Анди Мъри. В другия полуфинал един срещу друг ще застанат Рафаел Надал и Новак Джокович.

Федерер и Мъри ще играят един срещу друг за 9-ти път, а Надал и Джокович ще се изправят един срещу друг за 19-ти път и за пети път през тази година.

Роджър Федерер победи бившия номер 1 в света Лейтън Хюит само за един час и 10 минути и регистрира своята победа номер 200 в турнирите Мастърс. „Не мисля, че Лейтън игра своя най-добър тенис", каза Роджър Федерер и продължи: „Когато си полуфиналист ти вече мислиш, че можеш да спечелиш турнира. Но Мъри е сериозен съперник, той е повече или по-малко най-добрият тенисист в момента на твърди настилки".

Анди Мъри загуби първия сет от французина Жюлиен Бенето, който е 55-ти в световната ранглиста, но след това спечели втория и третия сет с лекота и след един час и половина игра се класира за полуфиналите.

27-годишният Жюлиен Бенето бе „щастлив губещ” и бе записан в турнира, след като аржентинецът Хуан Мартин дел Потро се отказа в последния момент.

Испанецът Рафаел Надал, който отсъства от корта два месеца поради контузия, демонстрира, че си връща формата и победи Томаш Бердих,18-ти в световната ранглиста.

„Мисля, че днес направих наистина един добър мач, каза Рафаел Надал. Класирането за полуфиналите е повече от това, което очаквах, когато дойдох тук".

Сърбинът Джокович изигра най-добрия си мач през тази седмица и победи французина Жил Симон с 6:4 и 7:5 и се класира за полуфиналите.