Британецът Анди Мъри използва свободното си време на тенис турнира от сериите Мастърс в Маями с награден фонд 3 645 000 долара, за да вземе участие в благотворителен мач.

Шотландецът, който е №5 в световната ранглиста, игра в двубой, който имаше за цел да събере средства за пострадалите от опустошителното цунами в Япония.



Срещата се игра в Маями, а Мъри бе в тима жълтите, заедно с други тенис играчи, които се смесиха с футболисти на отбора от Форт Лодърдейл Страйкърс, който играе в Северноамериканската футболна лига, за двустранната игра с благотворителен характер.



Междувременно стана ясно, че Анди Мъри и Новак Джокович ще обединят сили в опит да спечелят титлата на двойки на Мастърс турнира в Маями.

Феновете на тениса във Флорида пощуряха при новината, че двама от тенисистите в топ 5 на световната ранглиста ще играят заедно.

Миналата година Джокович игра заедно с Рафаел Надал на Мастърса в Канада, а сега е избрал за партньор своя добър приятел Мъри. Двамата се изправиха един срещу друг на финала на първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън, като сърбинът спечели мача убедително в три сета.

„И двамата искаме да играем заедно от известно време. Говорихме си да го направим в Индиън Уелс, но там играх с брат ми Джейми”, каза Мъри.

„Ако той е настроен за добро представяне като мен, мисля, че можем да се представим добре”, допълни шотландецът.

В първи кръг двамата ще се изправят срещу Сергей Стаховски и Михаил Южни. Стаховски е съперник на нашия Григор Димитров в първи кръг на сингъл.