Канадецът Милош Раонич се завърна на тенис корта след двугодишно отсъствие и при повторния си дебют победи на турнира на трева в Хертогенбош (Нидерландия) сърбина Миомир Кецманович (№39 в ранглистата на АТП) с 6:3, 6:4 за час и 24 минути игра.

Финалистът от "Уимбълдън" през 2016 година спечели първия сет, като направи два пробива срещу само един на съперника си.

Във втория сет той проби сервиса на Кецманович още в първия гейм, като след това поведе с 2:0. Той запази аванса си до края и затвори мача с 6:4. Това бе трета победа на канадеца над този съперник, който досега не му е взимал дори сет.

Раонич направи 15 аса в мача, като спечели 34 от 37 точки на първи сервис или успеваемост от 92%.

Милош Раонич, който често страда от контузии (ахилесово сухожилие, гръб, лакът, бедро, глезен, китка, коляно) изчезна от кортовете след загубата си във втория кръг на турнира в Атланта през юли 2021 година, а последната му победа бе от март 2021 година на турнира "Мастърс" 1000 в Маями срещу французина Юго Юмбер.

Във втория кръг Раонич ще срещне победителя от мача между британеца Джордан Томас и французина Джовани Перикар, който е квалификант.

В случай на нова победа той може да се изправи на четвъртфинал срещу руснака Даниил Медведев, който е номер 3 в света./БТА