20 дни. Точно толкова изминаха от последния мач на Григор Димитров. На феновете на българската звезда те може да се виждат даже повече, но добрата новина е, че чакането свърши. Още през уикенда отново ще видим в действие родния тенисист!

Това ще се случи на първия за годината Мастърс турнир в Индиън Уелс, който стартира тази вечер с преки излъчвания по Mtel Sport 1.

Едва 9 през цялата година, носещи 1000 точки на победителя и включващи всички най-добри състезатели, да, Мастърс турнирите определено са нещо специално за всеки фен на тениса.

А какво по-хубаво от това да има роден представител, който при това е сред големите фаворити!?

Какви са шансовете на Григор Димитров?

Жребият за основната схема е известен и определено можем да кажем, че Гришо имаше късмет при него. Българинът е в третата четвъртина като започва участието си във втория кръг срещу победителя от руския сблъсък между Данил Медведев и Михаил Южни. В трети кръг потенциални съперници са Джак Сок или хърватският талант Борна Чорич, а на 1/8-финал може да последва мач срещу шестия поставен Марин Чилич. Чилич обаче е в слаба форма от началото на сезона и Димитров би бил фаворит в подобен мач. Кей Нишикори пък е най-високо поставеният евентуален съперник за четвъртфинал. През тази година обаче Григор вече показа, че може да победи японеца, справка Бризбейн.

Григор Димитров стартира срещу руснак на Индиън Уелс

До този момент на три пъти Димитров е достигал до полуфинал на Мастърс турнир, а ако е успял в паузата да задържи страхотната си форма, напълно реален изглежда вариантът поне да повтори това свое постижение. А там...

"Най-трудната четвъртина в историята"

А ако българинът стигне полуфинал, то там негов победител ще е тенисист, достоен направо за трофея. Защо ли? Защото въпросният тенисист ще се е оказал единственият оцелял от "най-трудната четвъртина в историята". Така тенис специалистите обявиха четвъртата част на схемата в Индиън Уелс. А ние няма как да не се съгласим с това твърдение при положения, че в нея са Рафа Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович заедно с Хуан Мартин дел Потро и младоците Александър Зверев и Ник Кириос.

Още в трети кръг може да станем свидетели на зрелищни двубои като Дел Потро - Джокович, Кириос - Зверев и Надал - Вердаско. А какво ще кажете за осминафинал Надал - Федерер в повторение на финала от Аустрелиън Оупън? И победителят от тях да се изправи евентуално с Джокович на четвъртфинал? Да, и ние се замечтахме...

Всичко това обаче наистина предстои и няма как да не се вълнуваме от започващия тази вечер първи Мастърс турнир за сезона.

А ето и как биха изглеждали четвъртфиналите, ако топ 8 на поставените продължават напред:

Анди Мъри - Жо-Вилфред Цонга

Стан Вавринка - Доминик Тийм

Марин Чилич - Кей Нишикори

Рафаел Надал - Новак Джокович

В САЩ: Гришо е фаворит на Индиън Уелс и в Маями

Телевизионното излъчване

Турнирът ще се излъчва в България по Mtel Sport 1, където ще ни направят свидетели на всички интересни мачове. Прякото излъчване тази вечер започва в 21:00 часа, а мачове ще има през цялата нощ, както и сутрин до 9 часа. Такава е програмата и за следващите дни.