Александър Зверев продължава с изключителната си форма и стигна втори пореден финал на Мастърса в Рим.

Шампионът от миналата година записа 13-а поредна победа след 7:6(13), 7:5 над Марин Чилич. Преди турнира в Рим, Зверев спечели титлите в Мюнхен и Мадрид, а сега му предстои най-голямото възможно предизвикателство - мач с Рафаел Надал за трофея.

"Беше много тежко. Винаги е тежко да играеш срещу Марин. Той е един от най-добрите играчи на Тура в момента. Той знае, какво значи да печелиш големите мачове в големите моменти, така че трябваше да играя най-добрия си тенис, за да спечеля."

За Зверев това е пети финал на ниво Мастърс турнири, а независимо от резултата в него, в понеделник германецът ще бъде първи в класацията за 2018 година.

21-годишният талант е и първият с 30 победи през годината.

Ключът за успеха на Зверев бе изключително драматичния тайбрек на първия сет, продължил повече от 20 минути. В целия сет германецът бе перфектен на сервис, но след 4:0 в тайбрека, Чилич успя да се върне в борбата.

Хърватинът имаше пет сетбола, но в тези ситуации Зверев изглеждаше много солиден и в крайна сметка реализира четвъртия си сетбол.

Втората част започна с пробив за Чилич, но Зверев продължи да играе уверено, върна го за 4:4, след което в последния възможен момент направи още един пробив за крайния успех.