Холгер Руне се класира за втория кръг на тенис турнира в Базел, след като надви Алекс Де Минор с 6-2, 7-5 за час и половина. Шампионът от Стокхолм продължи със силното си представяне и в швейцарския град, елиминирайки поставения под номер 7 в основната схема на надпреварата. Той го надигра и в полуфиналите на турнира в Стокхолм миналата седмица.

Младият датчанин буквално отвя австралиеца в първата част, повеждайки на бърза ръка с два пробива и 4-0, преди да затвори комфортно сета. Втората част вървеше равностойно, като Де Минор водеше с 5-4, преди да загуби три поредни гейма, а с това и мача. Руне спаси и трите възможности за пробив пред съперника, като завърши с 26 уинъра и 13 непредизвикани грешки. В следващия кръг скандинавецът ще играе с Юго Умбер, след като квалификантът от Франция победи Дженсън Бруксби в два сета.

Алберт Рамос-Виньолас обърна италианеца Лоренцо Музети, след като изоставаше с 1-4 и трябваше да спасява две точки за пробив в шестия гейм. Испанецът ще играе с Александър Бублик от Казахстан в спор за място на четвъртфиналите.