Александър Зверев е готов да участва на предстоящия US Open. Това сподели първата ракета на Германия пред „Tennis Mjors“ след вчерашната си победа срещу Феликс Ожие-Алиасим на турнира Ultimate Tennis Showdown 2.

„Ще видим къде и кога ще продължи сезонът. Всички се надяваме US Open да се проведе, но трябва да изчакаме и да видим какво ще решат. В момента САЩ е опасно място, но мен не ме е страх. Очаквам US Open с нетърпение. Искам да се върна към професионалните мачове възможно най-скоро“ каза световният номер 7.

Малкото време между US Open и Ролан Гарос ще утежни ситуацията за играчите, решили да участват и в двата турнира, но Зверев не е притеснен.

„Миналата година минах през същото. В рамките на три седмици играх последователно на трева, клей и твърди кортове. Все още съм доста млад и се надявам това да ми помогне и да ми даде предимство пред останалите“ каза още носителят на титлата на ATP за 2018 г.

Миналия месец Зверев сподели, че е готов да играе и на Western & Southern Open, като това би бил негов първи професионален турнир с новия му треньор Давид Ферер, с когото започнаха съвместна работа през юни. Ферер прекрати състезателната си кариера миналата година, като последният му мач бе именно срещу Зверев. Двамата се срещнаха на Мастърс турнира в Мадрид, като германецът спечели с 6-4, 6-1.