Първата ракета на Германия Саша Зверев се класира на финала на Мастърса в Шанхай. Той се справи с 13-ия поставен в схемата Матео Беретини на полуфинала и се класира за първия си финал в тези надпревари през 2019 г. след 6:3, 6:4.  

По пътя си към директния спор за трофея той отстрани легендата Роджър Федерер на 1/4-финалите. А в последния сблъсък ще се изправи срещу намиращия се в невероятна форма Даниил Медведев, който е на шестия си пореден финал от лятото насам. 

Сервисът отново работеше великолепно за Зверев и беше голямото оръжие, което му позволи да се справи със сравнителна лекота с италианеца. Германецът записа ранен пробив в първия сет за 3:1, а после до края на частта изпусна само една точка на свой сервис. 

Във втория сет битката вървеше равностойно до 4:4, след което бившият №3 в света записа необходимия му пробив, след това сервира за победата и затвори битката на сметката си, без да допусне дори една точка за пробив. 

Така Саша Зверев стана първият германец на финал на Мастърса в Шанхай в неособено дългата история на надпреварата. Битката му с Медведев ще е в неделя, като досега руснакът е повече от убедителен - води с 4:0 успеха срещу съперника си.