Пет години, след като се отказа от професионалния тенис, легендата Пийт Сампрас е уверен, че все още може да предизвика най-добрия в момента за един трисетов мач на любимата му настилка - тревната.

Бившият номер 1 в света се оплака от липсата на достатъчно изящни тенисисти в съвременния тенис и няма търпение да се изправи срещу Роджър Федерер в серия от благотворителни мачове по-късно тази година.

„Тревата е толкова уникална настилка, че вероятно бих могъл да се състезават отново срещу някого в по-кратък мач – два от три сета,” заяви Сампрас. „Все още владея сервиса и волетата ми са доста добри. Тревата определено дава предимство на тенисистите, които обичат да са в дъното на корта.”

„Бих желал да изиграя един сет с някой от тях и да видим какво ще стане,” заяви 35-годишният Сампарс, който се оттегли през 2002 година, след като спечели Откритото първенство на САЩ на финал срещу Андре Агаси.

Сампрас съжалява, че вече няма вече типичните сервис-воле тенисисти. Той призна, че е голям фен на Федерер, който пък е на път да спечели пети пореден „Уимбълдън”.

Двамата ще се срещнат за първи път в Малайзия през октомври. „На хората определено ще им бъде интересно да видят изхода от тези мачове,” коментира американецът. „Не мисля, че ще успея да спечеля някои от тях, но ако мога да стигна до някой тайбрек, ще се чувствам чудесно.”

На 14 юли Пийт Сампрас ще бъде представен в Международната зала на славата на тениса.