Бившият номер едно в света, руснакът Марат Сафин успешно започна участието си в своя последен турнир като професионалист – Мастърса в Париж.

Сафин победи за 1 час и 52 минути дошлия от квалификациите представител на домакините Тиери Асион. Във втория кръг Марат Сафин ще се срещне с аржентинския гигант Хуан Мартин Дел Потро, победител в US Open.

Марат Сафин, който е печелил три пъти турнира в Париж, заяви, че чака с нетърпение края на този турнир и на кариерата си.

“Сега вече ми е трудно да си събирам багажа, да ходя по летищата, да се потя в самолетите, да чакам на опашка за паспортния контрол, да чакам багажа си. Много е тежко. За това съм щастлив, че всичко завършва”, заяви 29-годишният Марат Сафин.

Сафин не е оптимист за последния си турнир: „Тенисът, който играя в момента, не е най-добрият в кариерата ми. Винаги съм идвал в Париж с мисълта да победя, но сега не мисля, че мога да го направя”.

Сафин заяви, че няма особени шансове срещу Дел Потро: „Не мисля, че имам шанс срещу Дел Потро. Разбира се, аз ще играя на сто процента от възможностите си. Да победя? Не мисля…”



Срещи от първия кръг на турнира по тенис за мъже Мастърс в Париж с награден фонд 2 милиона и 750 000 евро:

Марат Сафин /Русия/ - Тиери Асион /Франция/ - 6:4, 4:6, 7:6

Иван Любичич /Хърватия/ - Себастиен Гросжан /Франция/ - 7:6, 6:4

Виктор Троицки /Сърбия/ - Пол-Анри Матийо /Франция/ - 7:6, 3:0 и отказване на френския тенисист

Иво Карлович /Хърватия/ - Пабло Куевас /Уругвай/ - 7:6,6:4

Андреас Сепи /Италия/ - Филип Колшрайбер /Германия/ - 6:3,6:3