Марин Чилич тръгна с успех в последния турнир за годината от сериите Мастърс 1000 в Париж, надигравайки в два сета Хуберт Хуркач – в отделните части 7-6 (5), 6-4 за около час и 40 минути игра.

В първия сет двамата доминираха на собствено подаване и се стигна до закономерен тайбрек, в който хърватинът надделя след реализиране на втория си сетбол. Във втората част шампионът от Ю Ес Оупън 2014 проби младия поляк в деветия гейм и след това сервира успешно за крайната победа.

Във втори кръг той ще срещне финалиста от Антверпен Стан Вавринка, който е поставен под номер 16 в основната схема и почива на старта.

За следващата фаза се класира и Милош Раонич. Канадецът надигра в два сета британския квалификант Камерън Нори с 6-3, 6-2 за около час игра. Финалистът на Уимбълдън 2016 стигна до успеха след един пробив в първия сет и два във втория.

От турнира рано отпадна хърватинът Борна Чорич, който отстъпи с 6:3, 4:6, 3:6 пред испанския ветеран Фернандо Вердаско в един от най-равностойните мачове за деня.

Американецът Сам Куери също загуби на старта на турнира. Бившият полуфиналист на "Уимбълдън" загуби от французина Жереми Шарди със 7:5, 3:6, 5:7.

Във втория кръг Шарди ще играе с руснака Даниил Медведев, поставен под номер 4 в схемата./БГНЕС