Световният номер 1 Рафаел Надал сподели откровено, че е спечелил третия сет с късмет. Испанският тенисист победи на четвъртфиналите Григор Димитров след 3,07 часа игра. Надал се наложи с 3:1 сета над българския представител, за когото сподели добри думи след края на срещата им в Мелбърн.

„Както вече казах. Григор има всичко да бъде великолепен шампион. Има много прилики с Роджър Федерер – като стил на игра. Ако продължава по същия начин, нормалната еволюция ще го вдигне на върха“, сподели Надал.

„Бях толкова щастлив късметлия в третия сет. Особено при единия сет бол той пропусна топката. Беше много лесна за него. Последва още една грешка. Просто всичко можеше да се случи в този сет. Това е един много щастлив ден за мен.“

„Пропуснах миналата година този турнир, сега се радвам да съм тук, където има много българи. Искам да кажа на всички, че им благодаря за подкрепата“, коментира още Рафаел Надал.

Запитан за контузията на дланта – получилата се отворена рана, която създава проблеми на Рафаел Надал, той отговори: „Имам проблеми особено на сервис, но понякога все едно изпускам ракетата, губя чувството, но трябва да подобря състоянието си утре, да съм готов за мача срещу Роджър Федерер или Анди Мъри. Чувствам се по-добре, но ако не играя с тази превръзка, може да бъде много по-лошо.“