Първата ракета на световния тенис, испанецът Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира Уимбълдън след победа над французина Пол-Анри Матийо в три сета.

"Играх добре, каза след успеха си Рафаел Надал. Съперникът ми бе по-лесен, отколкото в първите две срещи".

На четвъртфиналите Надал ще играе с шведа Робин Сьодерлинг. По повод четвъртфиналния двубоя Рафаел Надал каза: "Сьодерлинг е един от най-трудните съперници".

Носителят на титлата и победител в 16 турнира от Големия шлем, швейцарецът Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на турнира Уимбълдън и с днешната си игра срещу своя австрийски приятел Юрген Мелцер заличи лошите впечатления от първите два мача.

При доста голяма горещина на корта Федерер спечели лесна победа в три сета за 84 минути и на четвъртфиналите ще играе с чеха Томаш Бердих, който е 12-ти в основната схема на турнира.

"Вече забравих началото на турнира, каза Федерер.Отново съм добре физически и психически. Просто е невероятно как нещата се променят бързо в тениса".

Сърбинът Новак Джокович, номер 3 в схемата, също се класира за четвъртфиналите, където ще се срещне с Ли Йенсун /Тайван/. Днес Ли, който е 82-ри в световната ранглиста, в драматичен мач от пет сета и тайбрек победи американеца Анди Мъри, номер 5 в схемата.