Поставените тенисисти продължават да отпадат един по един на турнира в Стокхолм. В поредната жертва се превърна номер четири в схемата Александър Долгополов, който беше изхвърлен още на осминафиналите от Адриан Манарино. 

Французинът победи един от фаворитите в надпреварата с 2:1 сета (6:4, 6:7, 7:6). Той се спаси от няколко инфарктни ситуации, особено в последния сет, за да вземе успеха. Така си осигури място във финалната осмица. 

В четвъртък с надпреварата в шведската столица се разделиха още петият в схемата Леонардо Майер от Аржентина, изхвърлен след 6:7, 7:6, 3:6 от германеца Матиас Бахингер. Преди това и шестият поставен Жереми Шарди от Франция отпадна от американеца Джак Сок. 

Така за четвъртфиналите се класираха само трима от поставените. Това са първите двама в схемата - Томаш Бердих от Чехия и Григор Димитров, който спечели тук миналата година, както и номер 7 Фернандо Вердаско. 

Мачовете от този етап започват в петък, като Гришо се изправя срещу една от приятните изненади до момента Джак Сок. Мачът им започва около 19:30 часа българско време.