Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна трудно защитата на титлата си на турнира в Стокхолм. 10-ият в световната ранглиста се наложи с 2:0 (7:5, 7:6) сета над руснака Теймураз Габашвили и така се класира за четвъртфиналите на надпреварата. Там българинът ще се изправи срещу победителя от двойката Жереми Шарди - Джак Сок.

Мачът започна с дълго разиграване, което завърши с грешка на Габашвили, който прати топката в мрежата. Последва нова точка за българина от ас, но веднага след това руснакът успя да изравни с няколко добри отигравания. Григор все пак показа характер, и макар и трудно, спечели подаването си.

Григор успя да пробие своя съперник във втория гейм, като спокойно изчакваше грешките на 29-годишния Габашвили. Димитров спечели втория гейм на нула. В третия гейм българинът успя да затвърди пробива си с лекота, повеждайки с 3:0. В следващия гейм руснакът поведе с 40:0 и въпреки върнатите две точки от страна на Гришо, Габашвили успя да реализира третия геймбол за 1:4.

Последва сериозен спад в играта на българския тенисист, който поведе с 5:1, но впоследствие позволи на Габашвили да вземе четири поредни гейма. Руснакът върна двата пробива и успя да доведе нещата до 5:5. Последваха няколко отличи сервиза от страна на Григор, който поведе с 40:0. Габашвили върна една точка след ретур, а след това българинът допусна непредизвикана грешка. Все пак Димитров реализира третият геймбол за 6:5. В следващия гейм Гришо стигна до два сетбола, реализирайки втория за 1:0 сета в мача.

Вторият сет започна равностойно, но Григор успя да пробие и да поведе с 4:2. Габашвили обаче върна веднага пробива за 4:3. Вторият сет отново стигна до 5:5. Григор отново взе гейма си за 6:5, но за съжаление Григор не успя да повтори първия сет и се стигна до тайбрек. В крайна сметка Григор измъкна мача и спечели с 7:5, 7:6. С успеха си освен, че запази шансовете за турнира в Лондон, Григор си осигури 15 360 евро и 45 точки за световната ранглиста. В спор за място на полуфиналите Григор ще се изправи срещу победителят от двубоя между Жереми Шарди и Джак Сок.