Френският ветеран Никола Маю поднесе още една от изненадите във втория кръг на АТП Мастърс турнира в Маями, САЩ. 35-годишният тенисист елиминира поставения под номер

23 в основната схема Стийв Джонсън и за първи път в кариерата си стигна до 1/16-финалите във Флорида.

Така Маю, 55-и в световната ранглиста, ще изчака с интерес развръзката на сблъсъка между Григор Димитров и Гуидо Пея, който ще определи следващия му съперник.

Французинът, който очаквано бе сочен като аутсайдер срещу 7 години по-младия Джонсън, прекара почти 2 часа и 20 минути на корта, за да се поздрави с победата. Той успя да пробие на два пъти сервиса на американеца в първия сет, който върна само единият от брейковете и то прекалено късно, за да се надява нещо повече. Вторият сет премина в голямо тактическо надлъгване, а върхът беше в 12-ия гейм, когато от втори опит Джонсън реализира единственият пробив и изравни резултата след 7:5.

Видимо облекчен от развоя, представителят на домакините се отпусна в началото на решителната трета част. Маю дръпна с 0:40 и макар американецът да спаси два от брейкболите, загуби подаването си. До края опитният европеец не допусна пробойни в сервис геймовете си, което беше достатъчно за победата.

Григор Димитров би трябвало да е доволен от този развой и стига да успее да елиминира Гуидо Пея, ще се изправи срещу удобен съперник. Хасковлията има 2 победи в 2-та си мача дотук срещу Маю, като последната дойде в началото на годината и бе част от шампионския поход към титлата в Бризбейн, Австралия. Първата им среща датира чак от 2012 година, когато Димитров надвива французина със 7:6 (3), 6:4 на тревните кортове в Куинс Клъб в Лондон.