Роджър Федерер остана много позитивно настроен, въпреки загубата от Доминик Тийм на финала на Мастърса в Индиън Уелс, попречила му да грабне титла №101 на ниво АТР.

"Не съм прекалено разочарован. До известна степен се усещаше, че е на ракетата ми. Просто излязох срещу някого, който в дадения ден, бе малко по-добър, когато имаше значение. Така се случва. Със сигурност е неприятно и разочароващо и тъжно в известна степен. Но вижте, бил съм толкова много пъти в тази позиция, че го преодолявам много бързо."

По този начин Федерер пропусна да вземе рекордна шеста титла от Индиън Уелс - нещо, до което бе още по-близо през миналата година. Тогава Маестрото имаше три мачбола срещу Хуан Мартин дел Потро, но в крайна сметка загуби.

"Трудно е да отлича какво се обърка. Ретурът, който той удари по линията при 5 равни (в третия сет), от това се нуждаех и не можах да го направя. Какво е то? Опитваш да го откриеш, бориш се и накрая се изгубваш вместо да кажеш, че той просто може би беше по-добър, когато се налагаше. И не мисля, че играх лошо. Имах своите шансове. Бях в точките."

Тийм действително действаше невероятно в ключовите моменти и тази решителност според Федерер е била ключова. "Всъщност аз мисля, че играх добър тенис. Както и в Австралия, не съм съкрушен, защото смятам, че моята игра беше на мястото си, тялото ми също. Когато се чувстваш по този начин, го приемаш...по-положително? Не знам как да го обясня, но не е толкова драматично. Докато, когато си ранен и нещата са трудни, може би тогава боли повече."

"Освен това съм щастлив за Доминик, да спечели първа Мастърс титла. Това е огромно събитие. Аз тъкмо взех моята стотна в Дубай и имах добра седмица тук. Наистина, няма причина да съм нещастен. Плюс това очаквам с нетърпение това, което ме очаква в Маям Тялото ми се чувства перфектно. Това също ме държи доволен и усещам, че е привилегия, когато се чувствам така, напускайки турнира. Играя всеки ден в последните три седмици, мога да съм много щастлив и горд от този факт."