Достигналият до полуфинал на Аустрелиън Оупън Лука Пуй направи доста интересно разкритие. С оглед на продължаващите разследвания за уговорени мачове на по-ниските нива на професионалния тенис, французинът бе попитан, дали той самият е получавал предложения за уговаряне на мачове. Пуй призна, че това се е случвало веднъж, а освен това уточни, че всичко това е много по-лесно в Източна Европа.

"Много е лесно да отидеш и да заложиш, анонимно е, още по-лесно е в източните държави", каза Пуй пред RMC Sport. "Играех в румънски Чалънджъри, където имаше група от 4-5 души, които ме подкрепяха като ненормално и после на следващия ден бяха срещу мен, защото бяха направили залог."

Предложението за пари срещу симулативна игра Пуй е получил през социалните медии. "Никога не отговорих. Не си заслужава, забравих го. Смятам го за смехотворно да продаваш свои мачове или да приемеш да загубиш сет за пари. Трябва да работиш както всички останали, за да се изкачваш в ранглистата. Казвам си, че тези играчи се нуждаят от пари за пътуване и когато им предлагат 5000 евро да загубят мач при положение, че ще изкарат 1000, ако спечелят титлата, тогава е трудно за тях да кажат не, играч като Гийермо Оласо получи петгодишно наказание."

Пуй е привърженик на идеята на по-малките турнири да не се приемат залози. "Има толкова много пари, генерирани от залози, много е сложно да се справи, но може да премахнем залаганията на Фючърси."