Полша победи тима на Аржентина в група "Д" с 3:0 и си осигури място на полуфиналите на отборния тенис турнир АТП Къп в Австралия. Поляците заеха първото място в групата с 3 успеха от трите си срещи, изпреварвайки Аржентина, Гърция и Грузия. Аржентинците са втори с актив 2-1, гърците имат две поражения до момента, както и грузинците.
 
Хуберт Хуркач надделя с 6:1, 6:1 над Диего Шварцман, а Камил Майхжак се справи с Федерико Делбонис с 6:3, 7:6(3) в мачовете на сингъл. При двойките Ян Зелински и Симон Валков надиграха със 7:6(4), 7:6(5) Андрес Молтени и Максимо Гонсалес.
 
"Много съм щастлив от представянето на отбора. Класирахме се за полуфиналите, така че съм супер горд от направеното. Имаме страхотен отборен дух. Подкрепяме се. Мисля, че атмосферата, която създадохме, ни помага да играем по-добре", коментира Хуберт Хуркач.
 
Следващият противник на поляците ще е Испания или Сърбия.
 
Отборът на Чили победи Норвегия с 2:1 в среща от група "А" на турнира, което означава, че Сърбия се нуждае от успех над Испания по-късно днес, за да се класира напред. За чилийците победата бе втора в надпреварата, а те имат и една загуба. Испанците са с две победи, а сърбите с победа и загуба до момента. Норвегия завърши с три поражения в двубоите си.
 
Алехандро Табило победи Виктор Дурасович с 6:1, 6:7(5), 6:1 и даде преднина на Чили, преди Каспер Рууд да надиграе Кристиан Гарин с 6:4, 6:1 и да изравни за Норвегия. Табило и Томас Бариос обаче се справиха с Андрея Петрович и Лейтон Ривера с 6:0, 6:4 и донесоха успеха на Чили.