Отборите на Испания и Полша направиха важни крачки към класиране за полуфиналите на АТП Къп, след като записаха втори победи в груповата фаза на отборната надпревара в Сидни. Испанците, които в първия си мач от група А победиха Чили с 3:0, днес записаха нов чист успех, този път над Норвегия.

БГНЕС
20 снимки

В мачовете на сингъл Пабло Карено Буста победи Виктор Дурашович с 6:3, 6:3, а след това Роберто Баутиста Агут надви световния номер 8 Каспер Рууд с 6:4, 7:6(4), а накрая Алехандро Фокина и Педро Мартинес взеха мача на двойки срещу Лукас Лилеенген и Андрея Петрович с 6:4, 6:1. По този начин Норвегия загуби шансове да продължи напред, а Испания може би ще се изправи срещу шампиона от 2020 година Сърбия в директен сблъсък за първата позиция в сряда, ако по-късно днес сърбите надвият Чили. В първия мач на сингъл от тази среща Филип Краинович победи Алехандро Табило с 6:4, 3:6, 7:6(5).

В група D Полша записа 3:0 над Грузия след победи на Камил Майжак и Хуберт Хуркач на сингъл, както и успех на Шимон Валков и Ян Желински на двойки. Полша е с две победи от два мача, а в другия двубой в групата днес Аржентина се изправя срещу Гърция. В първия мач на сингъл Федерико Делбонис победи Михаил Перволаракис със 7:6(5), 6:1.