Един от най-обичаните и интересни за наблюдаване тенисисти в последните години попадна в основната схема на DIEMA XTRA Sofia Open. Става дума за Маркос Багдатис.

Кипърецът, който в момента е под №102 в световната ранглиста, до последно бе извън участниците, но попадна в основната схема след отказването на сърбина Филип Краинович, който все още се възстановява от контузия. 

32-годишният Багдатис е достигал до №8 в световната ранглиста, а най-големият му успех безспорно е финалът на Аустрелиън Оупън през 2006 година, когато загуби в 4 сета от Роджър Федерер.

През миналата година той отново трябваше да участва в София като дори присъства на жребия, но в последствие се контузи и не игра в "Арена Армеец".

Австралиецът Матю Ебдън, който този уикенд играе за Купа Дейвис в Бризбейн, също е оттеглил заявката си за участие. Така поне към този момент последният тенисист, който влиза в основната схема, е украинецът Серхий Стаховски, известен с победата си над Роджър Федерер на Уимбълдън през 2013 година.