Григор Димитров постигна победа с 2-1 сета - 7:6, 3:6, 7:6, над Ник Кириос в първия си мач на сингъл в турнира Индиън Уелс, от втори  кръг.

Двубоят се игра на централния корт, и продължи точно 2 часа и 10 минути.

Следващият съперник на Димитров ще е един измежду Томи Робредо и Андрей Голубьов.

Първият сет бе изключително оспорван и нито един от двамата не успя да вземе преднина с пробив. Най-близо до това бе Кириос, в деветия гейм, но тогава Гришо реагира отлично и успя да обърне съперника.

Така се стигна до 6-6 и тайбрек. В него обаче Григор беше фантастичен, и даде само две точки на Кириос, за да поведе с 1:0 сета, след 7-6 в първия.

Първият сет продължи 46 минути, а в него Димитров бе страхотен от първи сервис, и съвсем малко го раздели от Кириос.

И втората част продължи в същия дух, и двамата печелеха подаванията си без проблеми. Гришо смени ракетата точно след четвъртия гейм, при 2-2, преди Кириос да сервира.

След като размениха по още един гейм, се стигна и до осмия, в който Кириос първи направи пробив в мача. Гришо успя да стигне до равенство, но след това направи двойна грешка, а следващият му удар бе в аут.

Кириос направи и фантастичен следващ гейм, за да затвори сета с 6-3, и да изравни резултата.

До 4-4 нещата бяха равностойни и в третия сет, като и двамата пропуснаха да се пробият рано. В деветия гейм обаче Димитров се пропука, и Ник Кириос стигна до пробив.

Австралиецът нарани глезена си при последното разиграване, за да поведе с 5-4. След като получи медицинска помощ, той реши да се върне на корта, но веднага бе пробит от Гришо, за 5-5.

Явно съвзел се от болката, Кириос се върна в мача и изравни до 6-6, и така прати нещата във втори тайбрек.

В него вече не всичко вървеше за Григор, както в първия сет, и Ник Кириос държеше линията до 3-3 точки.

Димитров обаче бе страхотен и в този тайбрек, направи следващите три точки, и имаше три мачбола. Той затвори мача от втория опит, когато Кириос прати топката в аут.