Рускинята Надя Петрова изхвърли в третия кръг на Откритото първенство на Австралия Ким Клайстерс с 6:0, 6:1 само за 52 минути. Клайстерс, която спечели Откритото първенство на САЩ миналата година, беше любимка на публиката в Мелбърн, но подкрепата от трибуните не й помогна ни най-малко.

Поставената под номер 19 в схемата на турнира Петрова никога до днес не беше побеждавала завърналата се след майчинство Клайстерс.

Клайстерс опита да се противопостави в началото на мача, но в първия сет успя да спечели едва пет точки и направи 17 непредизвикани грешки. Във втория тя отново тръгна устремно и с идея да направи обрат, но Надя Петрова имаше други идеи за развитие на мача.

Петрова сервира в първия гейм и го спечели, а във втория, когато Клайстерс имаше начален удар, рускинята й даде да реализира едва две точки. В третия гейм Клайстерс опита да пробие сервиса, но атаките й бяха слаби и разгадаеми за Надя Петрова. Изправена пред загуба 0:6, 0:6, тя все пак успя да вземе 10-ия гейм в мача при свой сервис.