Най-добрият канадски тенисист Феликс Оже-Алиасим и американецът Джей Джей Улф ще спорят във финала на тенис турнира на твърда настилка в италианския град Флоренция с награден фонд 612 000 евро. Срещата е днес от 18:00 часа и ще може да я наблюдавате на живо в ефира на MAX Sport 1.

Канадецът, поставен под номер 1 в основната схема, даде само пет гейма на представителя на домакините Лоренцо Музети – 6-2, 6-3, за около един час и 25 минути игра и направи общо три пробива в мача – два в откриващия сет и един във втория, за да се поздрави с крайната победа. Той завърши с осем аса и само една двойна грешка, губейки едва седем точки на първи сервис, пет на втори и спасявайки и двете възможности за брейк пред италианеца. Оже-Алиасим приключи с 21 уинъра и шест непредизвикани грешки.

В спор за титлата той ще играе със 75-ия в световната ранглиста американец Джей Джей Улф, за когото това ще бъде първи финал на ниво АТП. Той победи на полуфиналите Микаел Имер (Швеция) с 6:4, 6:4 в мач, продължил час и 31 минути.

Американският тенисист стартира с пробив и поведе с 2:0, но допусна обрат до 3:2, преди отново да поеме инициативата и да спечели първия сет с 6:4. Във втората част съперниците си размениха общо пет пробива, Имер поведе с 4:3, но след три поредни гейма и ново 6:4, Улф ликува с крайната победа.