Четирикратният шампион Давид Ферер (Испания) се класира за полуфиналите на турнира в Оуклънд (Нова Зеландия) с награден фонд 520 хиляди долара.
Поставеният под номер 1 Ферер елиминира Лукош Росол (Чехия) с 6:3, 6:4 за 71 минути.

Осмият в световната ранглиста испанец реализира два пробива в третия и в деветия гейм по пътя си към успеха в първия сет. Втората част беше по-оспорвана, но Ферер отново успя да пробие в десетия гейм, за да триумфира. Росол завърши с 28 непредизвикани грешки, което се оказа решаващо.

За място на финала испанецът ще срещне Джак Сок (САЩ), който отстрани номер 4 и полуфиналист от миналия сезон Кевин Андерсън (Южна АФрика) с 1:6, 6:4, 6:4.

Роберто Баутиста Агут също продължава напред след успех над третия в схемата и шампион от 2010 и 2014 година Джон Иснър (САЩ) със 7:5, 2:6, 6:3.
Американецът пласира 17 аса, но това не му помогна и номер 8 Баутиста Агут взе реванш за поражението си от съперника на полуфиналите преди две години.
Съперник на испанеца в спора за класиране на финала ще бъде Жо-Вилфрид Цонга (Франция).

Номер 2 Цонга се справи с шестия поставен Фабио Фонини със 7:5, 7:6(4). Французинът не допусна пробив в мача записа 11-а поредна победа срещу италиански противник./БТА