Григор Димитров се класира на четвъртфинал на Мастърс турнира в Синсинати, след като победи в два сета Станислас Вавринка - 6:4, 6:4.

На Централния корт в американския град, Гришо имаше нужда само от час и 22 минути, за да стигне до успеха.

Двубоят бе много равностоен, като два пробива в полза на Димитров решиха всичко в него. Вавринка не сдържа и нервите си, и след като счупи една ракета, загуби концентрация и бе дотам с опитите си за обрат.

Победата на Гришо му донесе и място като поставен в основната схема на предстоящия US Open.

На четвъртфинал той очаква победителя от двойката Жо-Вилфред Цонга - Стив Джонсън.


СЕТ 1

Двамата размениха по един гейм, преди Гришо да запише 30-0 в сервис гейма на Вавринка. Швейцарецът обаче не позволи ранен пробив и след поредица точки взе подаването си.

Новият треньор на Григор Даниел Валверду наблюдаваше от трибуните.

Гришо и Вавринка продължиха да разменят подаванията си в страшно равностоен мач. 

При 30:30 в шестия гейм, Вавринка прати една силна топка по правата, но Димитров правилно поиска "ястребово око" и тя се оказа в аут.

Отличният тенис продължи да властва на централния корт, а Гришо за малко се отърва пробив в осмия гейм с фантастичен ас. Той взе гейма за 4-4 след няколко равенства.

Пробивът дойде в деветия гейм, от втората възможност, която се откри пред Димитров. Вавринка изкара яда си на ракетата, след като даде решаващата точка на Гришо за 4-5.

Така българинът излезе да сервира за сета. Той пропиля първите два шанса да затвори сета, но при третия не сгреши и се наложи с 6-4 за 44 минути игра.

СЕТ 2

Нещата във втория сет се развиваха по идентичен начин и двамата си разменяха сервис геймове до 3-3. Тогава Гришо смени и ракетата.

С нея, Димитров нанесе нов удар върху Вавринка. В седмия гейм той проби съперника, като след 30:30 набързо приключи нещата в своя полза, за да поведе с 4-3 и да сервира.

Българинът затвори своето подаване с гейм на нула, и дръпна с 5-3.

Вавринка спечели следващия гейм, но Гришо имаше възможност да сервира за мача.

Видимо разконцентриран, Вавринка не взе и точка в този заключителен гейм, и така Григор триумфира с 6:4, 6:4.

Двубоят продължи час и 22 минути, а Димитров доминираше най-вече от първия си сервис.


Любопитен факт е, че Димитров и Вавринка трябваше да играят заедно в турнира по двойки, но с цел да спестят сили за двубоя помежду си, отказаха участието си и няма да излязат на корта за мача от първи кръг срещу Ерик Буторац и Тейлър Фриц.

До момента българинът и швейцарецът са играли помежду си пет пъти, а предимството е в полза на Григор - вече 4:2 победи.