Наоми Осака приключи по най-добрия начин седмицата си в Пекин и завоюва трофея от турнира, след като на финала обърна лидерката в световната ранглиста - Ашли Барти след 3:6, 6:3, 6:2 за 1 час и 51 минути игра.

Така японката успя да спечели своята пета титла в кариерата си и трета за тази година. С представянето си през последните дни тя демонстрира, че си връща най-добрата форма, която я изведе до купата в Ню Йорк през миналата есен и тази от Мелбърн през тази година.

Това бе втори успех за японката срещу Барти в тура, като двете имат общо четири срещи помежду си и азиатката е допуснала две загуби в тях.

В първия сет Барти проби в шестия гейм и това и помогна да спечели частта. По абсолютно идентичен начин обаче Осака успя да спечели втория - с пробив в шестия гейм.  В третия сет японката бе много по-добрата тенисистка на корта и с пробиви в първия и седмия гейм стигна до крайния успех.

Японката печели втора поредна титла, след домашната в едноименния си град – Осака преди 2 седмици. Освен успеха над водачката в световната ранглиста, по пътя към трофея, на ¼-финалите, тя прекъсна и серията на настоящата шампионка от US Open – Бианка Андрееску, която от Торонто насам бе нанизала 16 поредни победи.

По този начин 21-годишната азиатка доказа, че в момента тя е действителната №1 в света, с която останалите в тура трябва да се съобразяват, както бе през миналата есен и зима.