Французинът Жо-Вилфрид Цонга няма да защитава титлата си на турнира по тенис в холандския град Ротердам през следващата седмица заради контузия.

32-годишният Цонга получи разтежение в областта на аддукторите и беше принуден да се откаже в полуфиналния мач от надпреварата на родна земя в Монпелие снощи срещу сънародника си Люка Пуй, когато водеше с 6:1, 5:5.

Григор в Ротердам: По-добре съм, почти на 100 процента

Французинът, който е 19-и в света в момента, беше поставен под номер 8 в Ротердам. Той ще бъде заменен в основната схема от "щастливия губещ" от квалификациите Андреас Сепи (Италия), а последното място сред поставените заема Жил Мюлер (Люксембург).

Водач в схемата е Роджър Федерер (Швейцария), а номер 2 е Григор Димитров (България), който пропусна турнира в София през тази седмица заради контузия в рамото.

В Ротердам се радват на Григор Димитров: Вижте кой е тук...

Федерер започва срещу квалификанта Рубен Бемелманс (Белгия), 121-и в класацията на АТП. Двамата не са се срещали досега.

Швейцарецът се нуждае от класиране за полуфиналите, за да оглави световната ранглиста. Димитров ще играе в първия кръг срещу Юичи Сугита (Япония)./БТА