Григор Димитров вече е в Ротердам за турнира от категория АТР 500 през следващата седмица, а днес говори и пред местните медии. Световният №4 увери, че проблемът с рамото, заради който не участва на DIEMA XTRA Sofia Open, е почти отшумял и той се чувства готов за тенис от високо ниво.

"Определено е по-добре. Имах възможност да тренирам 5-6 дни. Започнах да сервирам малко по-бързо. Сега се чувствам почти на 100%", сподели Димитров.

Азиатско начало за Григор в Ротердам

Той си припомни и първото си участие в Ротердам през 2009, когато като 17-годишен победи Томаш Бердих и взе сет на Рафа Надал. "Уоу, получих уайлд-кард. И изведнъж играех големи мачове. Истинска наслада (мачът с Надал б.р.). Още оттогава обичам да играя  с Рафал. Въпреки че съм загубил 8-9 пъти от него.

Григор бе попитан и какво смята за доминацията на Голямата четворка. "Не обичам да сравнявам поколения. Всички ние имаме различни пътища. Вярвам в себе си и тялото ми навлиза в зрелостта, която ми е необходима. Много съм положителен за бъдещето. Полагам усилия във всеки изминал ден."