Джон Иснър е рекордьор по брой спечелени титли от надпреварата в Атланта. „Big John“ е триумфирал 6 пъти в турнира, който е от категория  ATP 250. След отказването на мощно сервиращия тенисист, през миналата година титлата завоюва Тейлър Фриц, който обаче през този сезон няма да защитава трофея си. За сметка на това, други американски тенисисти ще опитат да зарадват местната публика, като най-голямо впечатление прави името на световния номер 14 - Бен Шелтън. Младокът със сигурност ще опита да се представи по най-добрия начин, а участието си в състезанието е потвърдил и Франсис Тиафо. 
 
Брендън Накашима допълва американското присъствие, но определено други имена също правят впечатление. В САЩ ще се изявява и бившият номер 7 - белгиецът Давид Гофен, който напоследък забрави какво е да се състезава на ниво ATP. Към днешна дата той се бори да попадне директно в основната схема на Уимбълдън, като вече записа 2 победи в квалификациите и е само на една крачка от класиране за основната схема. 
 
Добър резултат в Атланта ще търси и младият французин Джовани Мпечи Перикар, на когото специалистите предричат добро бъдеще. Наскоро той спечели своята първа титла на ниво  ATP, а подобно на Гофен, френският състезател е само на един успех от класиране за първото си участие на Уимбълдън.
 
Друго позабравено име също ще се изявява в САЩ - Лойд Харис, който бе направил сериозен пробив в световния топ 30, преди да бъде застигнат от контузии. Представителят на Южна Африка към момента се опитва  отново да напомни за себе си, като на този етап успя да се завърне в топ 100 на световния тенис и заема 91-ата позиция в световната ранглиста.