След емоциите от Откритото първенство на Австралия, тенис сезонът продължава. Първият турнир от „Големия шлем“ бе пълен с изненади, но сякаш съвсем логично накрая, Новак Джокович отново спечели надпреварата при мъжете и завоюва своята 10-та титла в Мелбърн.

Сърбинът вече отново е световен номер 1, докато при дамите изненади също не липсваха. И в женския турнир обаче може би победителят не бе толкова изненадващ, с оглед на факта, че Арина Сабаленка просто е една от най-добрите и въпреки не толкова добрия минал сезон, сега представителката на Беларус започва изключително силно 2023 година.

С триумфа си в Австралия, Сабаленка вече е номер 2 в световната ранглиста, а ако продължава така, има всички шансове да атакува и върха, след като Ига Швьонтек определено изпитва затруднения в началото на годината, а и полякинята има да защитава още доста точки в редица силни турнири. През тази седмица предстоят мачове за Купа Дейвис, но през следващата тенис турнирите отново се завръщат, и борбата за пари и точки продължава с пълна сила.

Едно от интересните състезания през следващата седмица е турнирът в Далас. Надпреварата в Съединените Щати е от категория АТП 250 и започва на 6 февруари. Шампион от миналата година е Райли Опелка, който сега ще защитава титлата си и ще се надява на успешно завръщане по кортовете. Мощно сервиращият американец пропусна  Australian Open заради травма, но ето, че още с първата си поява на корта, ще трябва да защитава трофей. Редица американци вече потвърдиха участието си в надпреварата, като сред тях са Тейлър Фриц, Франсис Тиафо и Джон Иснър.