Най-добрият аржентински тенисист Хуан Мартин дел Потро може да си има сериозни неприятности със закона. Той беше обвинен в данъчни престъпления, съобщават медиите в родината му. 

Според информацията на вестник "Перфил", местните власти са започнали наказателна процедура срещу тенисиста заради необявени приходи от 2010 г. насам - малко след спечелването на US Open от аржентинеца. 

Говорителят на Дел Потро - Хорхе Виале - обяви, че подобна процедура срещу него не е стартирала, но не отрече, че има проблеми около задълженията на звездата към държавата. Според него обаче, по този казус се работи и няма да се стигне до съд. 

"Докато адвокатите от агенцията на Хуан Мартин, които се занимават с финансовите му дела, не видят официална призовка, значи няма причина да се притесняваме. Но дори и да има някакъв проблем с плащанията, той ще бъде отстранен", сподели Виале. 

От прокуратурата в Аржентина отказаха коментар по темата. Хуан Маритн дел Потро е извън кортовете от март насам заради операция на китката. Очаква се да се завърне в игра в края на септември.