Операцията на световния номер 8 в тениса Хуан Мартин дел Потро премина успешно и аржентинецът поздрави своите фенове от болничното легло в Рочестър, Масачузетс.

Припомняме, че Дел Потро бе подложен на интервенция снощи.

"Здравейте всички, ето ме, все още съм малко уморен от операцията. За щастие, всичко мина добре. Благодаря ви много за милите съобщения, които ми изпращате", написа Дел Потро в Туитър и публикува снима със своя треньор Франко и д-р Бергер. Кулата от Тандил се подложи на операция на лявата китка, която ще го извади от игра до края на сезона.

По време на хирургическата намеса д-р Бергер е разбрал, че уврежданията във връзките на китката са по-тежки, отколкото са показвали предварителните снимки. Всичко обаче е минало добре. "Като се имат предвид уврежданията в китката му, е истинско чудо, че изобщо е можел да играе тенис. Това е резултат от неговата отдаденост към спорта, неговото желание да се представя добре. Нямам търпение отново да го видя на корта", коментира хирургът. Д-р Бергер оперира дясната китка на Дел Потро преди четири години, след което аржентинецът се завърна и стигна до номер 3 в света. /БГНЕС