Изгряващата звезда на световния тенис Новак Джокович със сигурност няма да остане гладен след края на спортната си кариера…той спокойно може да премине директно в актьорския бранш, тъй като вече всички са наясно с комедийните му заложби.

След като демонстрира уменията си на Уимбълдън – ВИДЕО - , Новак зарадва феновете и на Откритото първенство на САЩ.

След като спечели четвъртфиналния си сблъсък с Карлос Моя с 3 – 0 сета, но въпреки това доста трудно, дойде време за развлечения на корта „Артър Аш”. Новак Джокович, познат за приятелите си като Ноле, направи специален спектакъл за зрителите, като имитира по перфектен начин не кой да е, а Мария Шарапова и Рафаел Надал.

               ВИЖ НА ВИДЕО КАК НОВАК ДЖОКОВИЧ ИМИТИРА КОЛЕГИТЕ СИ!

Сръбският младок стартира изпълнението си със Шарапова, като заподскача по линията като нея, замятайки въображаеми кичури коса зад ушите си. След това той се пробва и с Надал, като направи няколко спринта по корта, и дори подръпна няколко пъти задната част на панталоните си, както прави испанецът. Това направо възпламени феновете по трибуните от смях и утвърди Джокович като един от най-приятните тенисисти.

„Много се радвам, че хората приемат всичко това позитивно. Аз не се опитвам да се подигравам с Мария или с Рафа, нито с някой друг,” заяви след това Джокович. „Просто се старая да разсмея хората и да им предложа нещо приятно, да се забавлявам както на терена, така и извън него.”

Ветеранът Карлос Моя също стана свидетел на част от шоуто. „Беше смешно. Той се справя много добре. Надарен е,” заяви испанецът. „Ако не успее в тениса, то винаги може да направи кариера от това.”

Новак си има и собствен стил при изпълнението на сервис, особено когато стане напечено. Тогава той си е отработил продължително тупкане на топката, което обаче доста изнервя противниците. Понякога Джокович достига цели 28 тупкания!

„Това е просто въпрос на концентрация. Опитвам се да се фокусирам и не искам да дразня никого. Съжалявам, ако съм станал малко досаден,” каза смирено сърбинът. „Просто ми се иска да съм на корта възможно най-дълго, затова тупкам все повече и повече.”

Следващият съперник на Ноле изглежда напълно преодолим, и този път шансовете му за финал в турнир от Големия шлем са много по-големи от тези на Уимбълдън и Ролан Гарос.

Карлос Моя смята, че това е напълно реална цел. „Ако има играч, който може да бъде сравнен с Рафа или Роджър, това е той,” заяви опитният тенисист. „Той все още може да се подобрява, но има огромен потенциал да стане номер 1 в света.”

Джокович е само на 20 години, но вече има ясна идея от какво се нуждае тенисът, за да привлича повече фенове. „Те искат да гледат добри тенисисти, с много емоции и много темперамент, личности на корта,” заяви сърбинът. „Наистина съм щастлив, че те ме виждат по този начин и говорят позитивни неща за мен.”