Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович бе обявен за Спортист №1 на западната ни съседка за 2007 година, в 51-та годишна анкета на вестник „Спорт”. Отличието – златна значка – бе връчено в хотел „Континентал” от главния редактор на изданието Момчило Попович.

Джокович заслужи признанието с брилянтните си изяви през целия сезон, в който спечели четири титли и игра финал от Големия шлем. Той изведе Сърбия и до историческо участие в Световната група за Купа Дейвис.

Джокович спечели златната значка с убедителна преднина, като остави зад себе си ватерполиста Ваня Удовичич, тенисистките Ана Иванович и Йелена Янкович, волейболистът Иван Милкович и др.

Вестник „Спорт” даде награда и за Най-добър млад спортист в Сърбия. Това е баскетболистът Милан Мачван, обявен за Най-добър играч на Световното първенство до 19 години, на което „плавите” станаха шампиони.

Бяха избрани и „Мис”, и „Мистър” на сръбския спорт. За най-хубава спортистка бе провъзгласена хандбалистката Ана Секулич, а при мъжете най-красив е футболистът на Войводина Гойко Кача.